ІІ Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція

СВЯТО НАУКИ В КОЛЕДЖІ

     22 грудня 2020 р. у ВСП «Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж Київського національного торговельно-економічного університету» пройшла ІІ Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Поділля в добу непу (1921–1928)». Співорганізаторами виступили Хмельницька обласна і міська організації Національної спілки краєзнавців України, Центр дослідження історії Поділля Інституту історії України НАН України при Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка, Інститут дослідження Голодомору Національного музею Голодомору-геноциду, Державний архів Хмельницької області, Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

     Тема багатогранна і присвячена дослідженню різних аспектів життя населення Подільського регіону в умовах реалізації радянським тоталітарним режимом т. зв. нової економічної політики, відлік 100-річчя запровадження якої почнеться в 2021 р. В наукових дискусіях дослідники з’ясували нові аспекти і бачення того, що дала ця політика всім верствам населення нашого краю.

     Наукові дослідження на конференцію надіслали 54 автори з Києва, Вінниці, Житомира та Хмельниччини, серед яких 11 докторів наук, 23 кандидати наук, а ще аспіранти, викладачі та студенти-історики, краєзнавці.

     Щоправда, наше зібрання проходило в екстремальних умовах спалаху у світі та Україні пандемії коронавірусу і повсякденної боротьби з нею. Тому конференція працювала як очно, так і дистанційно, через комп’ютерний зв’язок.

     Це вже не перша науково-краєзнавча конференція, яка проводиться в стінах коледжу і, як відмітив академік Баженов Л. В. у вітальному слові, свідчить про те, що заклад освіти формується і утверджується як ще один важливий центр науки і краєзнавства в обласному центрі та на Хмельниччині загалом. За результатами конференції буде видано збірник статей.

     Відео звіт конференції можна переглянути за посиланням https://youtu.be/24lCNKELgPY

image001