Екологічна освіта та екологічне виховання

     Шлях до високої екологічної культури лежить через ефективну екологічну освіту. Екологічне виховання і інформування населення, підготовка висококваліфікованих фахівців є одним з найважливіших і необхідних засобів здійснення переходу до гармонійного розвитку всіх країн світу. В найближчому майбутньому вирішити сучасні екологічні проблеми буде неможливо без фахівців у сфері практичної екології.
     Екологічна освіта та екологічне виховання є одним із пріоритетів діяльності Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області. Так, сьогодні – 05 жовтня 2020 року – в приміщенні Інспекції відбулась зустріч зі студентами Хмельницького торговельно-економічного коледжу КНТЕУ, під час якої студенти мали змогу ознайомитись із основною метою діяльності Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області та її структурними підрозділами.
     Зокрема, начальник відділу організаційно-аналітичної діяльності, документування та контролю, взаємодії з громадськістю та ЗМІ Наталія СОЛОГУБ розповіла про державний та громадський контроль в сфері охорони навколишнього природного середовища, природоохоронні операції, які проводиться на підконтрольній території та конституційне права громадян на звернення до Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області в разі порушення їх прав на безпечне для життя і здоров’я довкілля.
     Головний спеціаліст відділу інструментально-лабораторного контролю Вікторія СІНЬКОВСЬКА розповіла про методи та хід здійснення інструментально-лабораторного контролю показників складу та властивостей об’єктів довкілля: вмісту забруднюючих речовин у ґрунтах, поверхневих та зворотних водах, викидах забруднюючих речовин в атмосферне повітря.
     Наприкінці зустрічі було вирішено продовжити цей діалог між студентством, викладачами та представниками державних природоохоронних органів для вирішення екологічних проблем Хмельниччини.

1210162473378437674883311284855425607254781n