Доступ до екологічної інформації

Доступ до екологічної інформації – як гарантування конституційних прав громадян!

     Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними (стаття 21 Конституції України).
      Одним із прав, що гарантовані у статті 50 Конституції України, є "право на безпечне для життя і здоров’я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди. Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація ніким не може бути засекречена".
      Саме питанням доступу громадськості до екологічної інформації і був присвячений урок, який відбувся сьогодні, 25 вересня 2020 року, в приміщенні Хмельницького торговельно-економічного коледжу КНТЕУ в рамках відзначення Міжнародного дня загального доступу до інформації.
      Начальник відділу організаційно-аналітичної діяльності, документування та контролю, взаємодії з громадськістю та ЗМІ Наталія СОЛОГУБ розказала студентам про поняття екологічної інформації, нормативно-правове регулювання права доступу до екологічної інформації, форми та джерела екологічної інформації, а також про режим доступу до інформації.
      Варто зазначити, що студенти із зацікавленістю прослухали лекцію з питань дотримання прав громадян на отримання екологічної інформації, оскільки саме молоде покоління здатне впливати на сучасні процеси, що відбуваються у галузі охорони навколишнього середовища.
     Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області і надалі буде продовжувати активну співпрацю із студентською молоддю Хмельниччини, адже саме сьогоднішнє студентство складає той потенціал, завдяки якому найближчим часом може істотно впливати на екологічну політику в країні.

1203244193299677349426019101383992666173239n