Екскурсія на виробництво - завжди цікаво і пізнавально!

     З метою розуміння практичної спрямованості та посилення зв’язків з майбутніми роботодавцям, викладачами циклової комісії (кафедри) фінансів, обліку і оподаткування О.М. Гриценко та Т.А. Піхняк організовано екскурсію на потужне, дієве підприємство Хмельниччини - ТОВ «Хмельницький хлібокомбінат» .

     Екскурсія - це завжди цікавий та захоплюючий захід, який залишає по собі добрі спогади та яскраві враження. А якщо екскурсія пов’язана з професійним напрямком, то вона стає ще й тим засобом, що формує фахову компетентність у майбутніх спеціалістів.

     10.12.2019 року, здобувачі вищої освіти, групи ООбс-1 та ООбс-2, освітньо-професійної програми Облік і оподаткування, освітнього ступеня «бакалавр»  та група ОА-4, ОКР «молодший спеціаліст»  ознайомились із практичною діяльністю структурного підрозділу -  фінансовою бухгалтерією ТОВ «Хмельницький хлібокомбінат» - групи компаній «СТІОМІ - Холдинг», що  є найбільшим виробником хлібобулочної та кондитерської  продукції в регіоні.

IMGaca9666c381eb02ba9589889be780bffV

     Майбутнім спеціалістам з обліку і оподаткування надали вичерпну інформацію щодо роботи основних підрозділів ТОВ «Хмельницький хлібокомбінат»,  його відділів, ринків збуту готової продукції, перспектив розвитку підприємства. Також  студенти бакалаврського рівня мали унікальну можливість спостерігати за роботою працівників бухгалтерії – головного бухгалтера та його заступника  безпосередньо на робочих місцях,  спілкуватися та отримати відповіді на поставлені запитання.

IMG5828dd1ea5778e653d7ec62f0438e5c7V

     Студентська молодь з професійним азартом розпитувала головного бухгалтера  ТОВ «Хмельницький хлібокомбінат» Лежанську Людмилу Олександрівну  про особливості  ведення бухгалтерського, податкового обліку, порядку розрахунків з покупцями та постачальниками, розрахунків з бюджетом.

IMG59474798976c95d557398d3fd3c54727V

     Жваву дискусію викликало питання нарахування заробітної плати,  соціальних гарантій, оподаткування, про що розповіла заступник головного бухгалтера -  Масловська Ірина Федорівна.

      Переконані, що саме екскурсії на підприємства дозволяють здобувачам вищої освіти – майбутнім фахівцям – побачити фінансово – обліковий та виробничий процеси зсередини, і зрозуміти, що робота з достойною зарплатньою і гідними умовами праці в Україні є.

     Щиро дякуємо керівництву ТОВ «Хмельницький хлібокомбінат», зокрема головному бухгалтеру та його заступнику за організацію і проведення цікавої пізнавальної екскурсії та можливість «занурити» здобувачів вищої освіти у реальні умови функціонування сучасного виробничого вітчизняного підприємства!