ВИЇЗНЕ ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ НА ТЕМУ:

«ОСНОВИ ОБЛІКУ ТА СПЛАТИ ПОДАТКІВ» ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ ВСП «ХТЕФК ДТЕУ»

 

 

Підприємництво в м. Хмельницькому для багатьох громадян вже довгий час вважається основним видом трудової діяльності. Особливо відчуває зацікавленність до ведення власного бізнесу молоде покоління. Вивчаючи економічну компоненту «Основи підприємницької діяльності», здобувачі освіти груп ФК-48 (спеціальність – 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок) та ЛМ-3 (спеціальність – 073 Менеджмент) у ВСП «Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету» переконалися, що стати успішним підприємцем без знань і спеціальної підготовки дещо складно.
Тому 19 березня 2024 року на базі Хмельницької торгово-промислової палати, з метою формування професійних навичок та компетентностей у здобувачів освіти груп ФК-48 та ЛМ-3, к.е.н., викладач дисципліни «Основи підприємницької діяльності» Зуб Марія Ярославівна провела виїзне практичне заняття на тему: «Основи обліку та сплати податків». Навчання у ВСП «ХТЕФК ДТЕУ» підтверджує, що основні знання та навички з основ обліку та сплати податків потрібні як тим, хто має власний бізнес, так і тим, хто наймається на роботу, хто продає товар, і хто його купує. З огляду на це, у коледжі налагоджено тісну півпрацю з Президентом Хмельницької торгово-промислової палати – Наталією Миколаївною Бєляковою та фахівцями Хмельницької ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області.
«Нарізним каменем» виїзного практичного заняття-зустрічі студентів коледжу з провідними фахівцями Головного управління ДПС у Хмельницькій області та представниками бізнесу Хмельниччини було обговорення нагальних та актуальних питань адміністрування податків і зборів з юридичних осіб. Під час зустрічі, досвідчені фахівці ГУ ДПС у Хмельницькій області – Наталя Гриневич, Світлана Захарченко, Ірина Марценюк, Алла Шепіль, Інна Кривицька, Оксана Охотнік, Олена Чорна, Наталя Михайлюк, Уляна Стаднік, Віктор Кухар розкрили особливості практикоорієнтованих алгоритмів, що пов’язані з адмініструванням податків і зборів з юридичних осіб.
Серед питань, які найбільше зацікавили студентів, слід відмітити: зміни в оподаткуванні у 2024 році, новації з податку на додану вартість (ПДВ) – ставки, платники, бюджетне відшкодування, податкові пільги, призупинення перебігу строків давності, звільнення від ПДВ товарів, необхідних фронту; зміни, які стосуються акцизного податку та податку на прибуток; особливості проведення документальних планових перевірок; ліміт доходів ФОП на спрощеній системі оподаткування, особливості сплати Єдиного податку та Єдиного внеску на загальнообовʼязкове соціальне страхування та ін. На всі актуальні питання було надано кваліфіковані відповіді.
Ми щиро вдячні Наталі Миколаївні Бєляковій та провідним фахівцям Головного управління ДПС у Хмельницькій області за активну співпрацю, комфортне спілкування, знання, навички та корисні поради з основ обліку та сплати податків.
 
Screenshot1