«МАСНИЦЯ»
22.02.2022 року спільними зусиллями гуртка «Ресторатор» (керівник Олена БОЙЧУК) та клубом «Етикет гостинності» (керівник Наталя ФРАНКІВ) проведено тематичний захід професійного спрямування «Масниця». До дійства, викладачами технологічного відділення, було залучено здобувачів освіти двох спеціальностей 241 Готельно-ресторанна справа та 181 Харчові технології.
Надзвичайно потужне енергійне свято захопило усіх і надихало не тільки на приготування класичних рецептів млинців, які подавались з медом, варенням, але й до створення обрядових страв з новим інноваційним спрямуванням. Здобувачі освіти готували млинці та вареники з додаванням інгредієнтів, що мають виражені яскраві кольорові гами, екзотичні смаки, тому поруч з рум’яними золотими млинцями опинились ніжно-рожеві, салатові, шоколадні тощо. Тай й форми млинців видозмінились, враз посеред зими розквітали ніжні бутони троянд, дивовижних квітів, деякі млинці перетворились у естетичні міні-кульочки, трикутники, трубочки, начинені маком, вишнями, бананами, яблуками, политі соусами з шоколаду, карамелізованих фруктів, ягід, цитрусових тощо. Викладач Олена Петришена продемонструвала інноваційну технологію окурювання млинців ароматним димом, використовуючи технологію Smoking gun. Ефектний спосіб подавання сподобався здобувачам освіти і був миттєво використаний ними для презентації власної продукції.