Всесвітній день кухаря

Всесвітній день кухаря.

Презентація проєкту «Борщовий пояс»

     Є в Україні страва, яку шанують всюди – це борщ. 

     Хоча в кожному регіоні його готують за відмінними рецептами. Більше того, навіть по селах та сусідніх хатах інгредієнти можуть відрізнятися. Перша згадка про цю страву зафіксована ще у 1556 році у Словнику історії української мови, що зайвий раз доводить вік культурної традиції приготування борщу. 

     Борщ – це культурне надбання України, наша гордість та кулінарний символ нашої країни. Бути байдужим до цього густого наваристого супу просто неможливо. Рецептів борщу існує безліч і ледь не кожна господиня має свій власний.

     20 жовтня 2022 року у коледжі проходив проєкт кулінарної майстерності «Борщовий пояс» серед студентів технологічного відділення. Свої оригінальні рецепти представляли групи 3-4 курсів. Зокрема, студенти групи ХТ-129  готували «Борщ з галушками», «Борщ з грибами», «Борщ Український». Дегустували студенти першого курсу – ГРС-3, ХТ-133, ХТ-132.

Інформаційний лист