Другий регіональний науково-практичний форум
„Гастрономічна історія Поділля: від родинних рецептів та нотаток – до мови архівних документів”.
19 грудня 2024 року Державним архівом Хмельницької області з Хмельницькою обласною військовою адміністрацією та Департаментом інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької обласної військової адміністрації викладачі коледжу Галина НИЗЕНКО та Олександр АТАМАНЧУК прийняли участь у Другому регіональному науково-практичному форумі „Гастрономічна історія Поділля: від родинних рецептів та нотаток – до мови архівних документів”. Саме в ОПП "Виробництво харчової продукції" 2024 року внесена вибіркова компонента(дисципліна) ВК 5 Гастрономічна історія/культура Хмельниччини /Gastronomic history/culture of Khmelnytskyi region за пропозицією Першого форуму 2023 року, адже для здобувачів фахової передвищої освіти важливо вивчати старовині рецепти саме нашого регіону. Важливо зазначити, що також Галина НИЗЕНКО та Ольга ЯНЮК опублікували статтю у Вісник Державного архіву Хмельницької області "Подільська старовина" №1(10)2024 - "ДОСЛІДНИКИ ПОДІЛЬСЬКОЇ КУХНІ".
З вітальним словом виступили заступник голови Хмельницької обласної військової адміністрації Володимир ЮР'ЄВ та керівник Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької ОВА Інна МИХАЙЛОВА .
Форум модерувала директорка Державного архіву області Катерина БУРДУВАЛІС.
Спікерами заходу стали відомі науковці, історики, ресторатори, краєзнавці, викладачі, музейні працівники: Анна ДІЛЬ, Сергій ЄСЮНІН, Ярослав СУМИШИН, Вікторія ЦЕРКЛЕВИЧ, Олег ПОГОРІЛЕЦЬ, Сергій ЩУР, Таїсія ВЕСЕЛОВСЬКА та Світлана МАРКОВА.
08.01.25 р.