КОМАНДНЕ ВИКЛАДАННЯ

14 листопада 2024 року на базі кафедри екології та біологічної освіти відбувся черговий
ТІМ-ТВІНІНГ або КОМАНДНЕ ВИКЛАДАННЯ (англ. team teaching) на засадах трансдисциплінарності: «Біології» + «Основи цитології, гістології, ембріології» + «Біохімії»+ «Хімії, органічної хімії»+ «Екологічної стандартизації і сертифікації»
Трансдисциплінарність об’єднала наступні тематики:
«Органічні речовини клітини» (дисципліна «Біологія», «Основи цитології, гістології, ембріології» – викладач Сергій СКРИПНИК, доцент кафедри екології та біологічної освіти Хмельницького національного університету, кандидат педагогічних наук. Гарант освітньої програми Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) перший (бакалаврський) рівень));
«Органічні речовини та якісні реакції» (дисципліна «Біохімія» – викладач Галина БІЛЕЦЬКА, доктор педагогічний наук, професор. Гарант освітньої програми Середня освіта «Біологія та здоров’я людини» другий (магістерський рівень));
«Стандартизація продуктів харчування. Дослідження якості молока» (дисципліна «Екологічна стандартизація і сертифікація», – викладач Віктор РИБАК, доцент кафедри екології та біологічної освіти Хмельницького національного університету, кандидат сільськогосподарських наук;
«Оксигеновмісні органічні сполуки» – (дисципліна «Хімії» – викладач Леся МАСЛО викладач вищої категорії, викладач методист. Викладач: Хімії, Неорганічної хімії, Фізичної та колоїдної хімії, Біохімії ВСП
«Хмельницького торговельно-економічного фахового коледжу Державного торговельно-економічного університету».
Заняття проводилось для інтердисциплінарні групи, учасниками якої були здобувачі освіти:
СОБ-24 (перший курс) спеціальності Середня освіта «Біологія та здоров’я людини Хмельницького національного університету;
ЕКОЛ-24 (перший курс) спеціальності Екологія.
ХТ 140 (перший курс) спеціальності 181 Харчові технології ВСП Хмельницького торговельно-економічного фахового коледжу Державного торговельно-економічного університету.
МЕМ – який об’єднав здобувачів освіти і викладачів різних навчальних закладів: «Недостатньо тільки отримати знання; їх треба застосувати. Недостатньо тільки бажати; треба діяти!».
На занятті проводилось: 1. Виявлення крохмалю. 2.Виявлення моноцукрів (глюкозу і фруктозу) рідиною Фелінга. 3. Виявлення клітковини. 4. Виявлення білка. 5. Виявлення жирів. (В різних продуктах харчування). 6. Дослідження молока. Відповідність державним стандартам. (Визначення рН, визначення наявності білків (біуретова реакція), визначення наявності крохмалю, визначення наявності соди, визначення розбавленості водою).
Screenshot1