Майстер-клас на тему: Інноваційні способи приготування холодних закусок та перших страв.

18 жовтня 2024 року відбувся захід декади циклової комісії харчових технологій та готельно-ресторанного бізнесу Майстер клас від рестораторів ресторанного бізнесу міста Хмельницького, зокрема бренд-шефа ресторану "Sobkoff" Ярослава ВОЙТЮКА.
Організувала захід Олена ПЕТРИШЕНА, майстер виробничого навчання, викладач технології ресторанної продукції. На майстер-клас завітали почесні гості: Анатолій СОБКО (власник ГРК), блогери Дмитро та Денис, адміністрація коледжу та викладачі.
Ярослав ВОЙТЮК демонстрував приготування закуски Рилет або рієт (фр. rillettes) - метод приготування, подібно до паштету та Суп-пюре - це суп у протертому стані.
Присутні із неприхованим захопленням стежили за кожним рухом вправної роботи бренд-шефа, з-під рук якого на презентаційному столі з’являлись два справжні шедеври кулінарної майстерності – холодна закуска "Рієт з копченої скумбрії і авокадо" та перша страва "Крем-суп з гарбуза".
Після майстер-класу всі присутні мали можливість продегустувати приготовлене.
Подібні заходи є надзвичайно корисними для здобувачів освіти із спеціальності 181 Харчові технології, оскільки дають змогу безпосереднього ознайомлення з технологією приготування, сприяють набуттю майбутніми фахівцями в галузі гостинності, практичних вмінь і навичок.
Screenshot2