Правила гостинності клубу "Етикет гостинності"

16 жовтня 2024 року викладач Наталя ФРАНКІВ провела відкрите засідання клубу "Етикет гостинності" на тему: "Журфікс - вишуканий прийом в англійських традиціях".
Наталя ФРАНКІВ ознайомила студентів з правилами гостинності, розширила знання студентів з гостинного етикету, вчила студентів бути гостинними, робити самооцінку власної діяльності, аналізувати чужу і власну поведінку, чітко висловлювати свою думку та вміти вислуховувати співрозмовника, формувати навички культурного спілкування ; розвивати навички поведінки в гостях, уяву, фантазію, мовленнєвий етикет ; виховувала культуру поведінки, свідоме шанобливе ставлення до оточуючих та до загальнолюдських цінностей.
Прийом «журфікс» організують, зазвичай, у певний час. За таким типом можна організовувати обслуговування у перервах на конференціях, симпозіумах та інших заходах. Гостям подають закуски, соки, води, гарячі напої, кекси, пиріжки тощо. Найбільш розповсюджений час для сніданку від 12.00 до 13.00 години, тривалість сніданку 1-1,5 години, у тому числі за столом 45-60 115 хвилин. Обід починається в проміжку між 18.00 та 20.00 годинами, тривалість його 2- 2,5 години, за столом гості проводять близько 1 години. На чай запрошують до 15-16 години, тривалість – 1,5-2 години. Вечерю влаштовують о 21.00 та пізніше. Вечерні (великі) прийоми. Існують два варіанти таких прийомів: класичний та французький. Останній є найбільш розповсюдженим. Все це студенти вивчали, адже у майбутньому їм потрібно буде організовувати такі прийоми.
Screenshot4