І регіональний науково-практичний форум

 "Гастрономічна історія Поділля: від родинних рецептів та нотаток - до мови архівних документів"
 
15 грудня 2023 року відбувся форум, який організував Державний архів Хмельницької області в особі Катерини БУРДУВАЛІС (директорка архіву). На форумі розглядалися особливості приготування страв Поділля, зокрема: білий борщ, голубці, холодець та ін. Спікери :
Володимир ЮР'ЄВ (заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації);
Дарія БАСЮК (директорка Департаменту освіти і науки Хмельницької ОВА);
Юрій ОЛІЙНИК (начальник відділу публікаційної та науково-видавничої роботи у ДАХмО);
Валентин ГАКАЛО (підприємець, власник мережі ресторанів "BRG") та інші ресторатори, історики, хранителі давніх рецептів Подільського краю.
Важливо, що на даному форумі запропонований ПРОЄКТ , у якому зазначено ряд заходів на 2024 рік щодо Гастрономічних турів територіальними громадами Подільського краю. Одним із завдань форуму: Запропонувати закладам передвищої освіти Хмельницької області розглянути можливість включення навчальних курсів "Гастрономічна історія/культура Хмельниччини", "Гастрономічний туризм", "Регіональна кухня Поділля та Волині" в освітні програми як вибіркових освітніх компонент.
2