Відкриту інтерактивну лекцію з Наталею ФРАНКІВ

04 травня 2023 року викладачем-методистом циклової комісії харчових технологій та готельно-ресторанного бізнесу Наталею ФРАНКІВ було проведено у групі ГРС – 1 відкриту інтерактивну лекцію з елементами візуалізації та інтерактивними вправами на тему: «Особливості обслуговування в номерах готелю», яка побудована на принципах системності, інформативності, наочності, зрозумілості (доступності) спонукає здобувачів фахової передвищої освіти до навчальної активності. Візуально представлений навчальний матеріал забезпечує систематизацію наявних у студентів знань, здійснення можливостей для аналізу і синтезу, класифікації і узагальнення навчального матеріалу, створення проблемних ситуацій і умов їхнього вирішення, що є важливим для процесу формування професійних знань. Візуалізація навчальної інформації є своєрідним інструментом технології інтерактивного навчання. Виклад лекційного матеріалу у поєднанні з візуальною підтримкою дозволяє використовувати переваги інтерактивного підходу: розширення світогляду у взаємодії під час лекції (лекція викликає інтерес, актуалізує попередні знання, формує компетенції), залучення студентів до виконання різнорівневих завдань. Така технологія інтерактивного навчання спонукає здобувачів фахової передвищої освіти висловлювати свої думки чітко і прозоро, реагувати на висловлювання інших студентів, а також встановлювати взаємозв’язок між оригінальними питаннями та різноманітними відповідями, що спрямоване на навчання студентів мислити й аналізувати.

3451543746260988557017938058689386070534320n