«РОЛЬ РИНКУ ПРАЦІ У «ПЕРЕЗАПУСКУ» ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ У ВОЄННИХ УМОВАХ»

Круглий стіл «Роль ринку праці у «перезапуску» економіки України у воєнних умовах»

     08.04. 2022 в ВСП ХТЕФК ДТЕУ у рамках декади циклової коміії (кафедри)  фінансів, обліку і оподаткування відбувся круглий стіл на тему: «Роль ринку праці у «перезапуску» економіки України у воєнних умовах». Організатори заходу – зав. навч.-вироб. практики, викладач-методист, магістр – Гуменюк С.В.; к.е.н., магістр, викладач вищої категорії, викладач-методист Зуб М.Я. та викладач вищої категорії, викладач-методист Цісар Г.А. ставили за мету – обговорення актуальних проблем ринку праці в умовах російсько-української війни, визначення перспективних векторів розвитку ринку праці та конструктивних способів взаємодії всіх ланок його інфраструктури; розглянути перспективні напрямки зайнятості молоді.

image001

Залуський Сергій Едуардовичзаступник директора Хмельницького обласного центру зайнятості

Захід відбувся за участі заступника директора Хмельницького обласного центру зайнятості – Залуського Сергія Едуардовича.

Залуський С. Е. звернув увагу на процесі реорганізації державної служби зайнятості та створенні соціальної сервісної служби для роботодавців та безробітних. Фахівець державної служби зайнятості наголосив на проблемах ринку праці в умовах російсько-української війни, виокремив основні тенденції розвитку ринку праці на перспективу, зазначив необхідність  легалізації трудових відносин та ліквідації прихованої зайнятості в умовах воєнного стану. Залуський С. Е. розповів про нові форми роботи, які сприяють оперативному укомплектуванню вакансій: відео-резюме шукачів роботи, проведення онлайн – співбесід з роботодацями; зупинився на основних вимогах сучасних роботодавців до професійної підготовки претендентів на окремі посади (бухгалтера, оцінювача майна, аудитора).

     Слід відмітити активну участь здобувачів освіти, а саме: студентів групи ТКД-144 Марєвцевої Анастасії, Полянчук Ірини, Музики Дарини,Олійнник Інна. ФК-41 Демчик Крістіни, ФК-44  Скавронської Іванни  (біженки в Чехії), ФК-44  Григорʼєвої Аліни  (біженки в Польщі), ОМ-22 Богдан Ніни, Ящука Володимира.

image002

     Під час роботи круглого столу були обговорені питання зайнятості населення, зростання рівня безробіття, проблеми внутрішньо переміщених осіб, українських біженців у Польщі й Чехії, та можливості їх працевлаштування.

     Учасники зустрічі визначили напрямки подальшої співпраці, зокрема: сприяння професійній підготовці або перепідготовка, підвищенні кваліфікації працівників у вищих навчальних закладах, у тому числі в навчальних закладах державної служби зайнятості, на підприємствах, в установах, організаціях;  участь у моніторингу попиту та пропозиції робочої сили, проведення профорієнтації; допомога у пошуку підходящої роботи та сприяння у працевлаштуванні випускників коледжу