«Філологічний дискурс: лінгвокраїнознавчий та професійний аспект»

     15 квітня на базі ВСП «Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж КНТЕУ» відбулась V регіональна науково-практична конференція «Філологічний дискурс: лінгвокраїнознавчий та професійний аспект», присвячена актуальним питання української та іноземної філології.

     Організаторами та модераторами конференції виступили викладачі циклової комісії діловодства та філологічних дисциплін О.П.Венгер та Н.С.Швець.

     На пленарних засіданнях, що відбувались за секціями Українська філологія та лінгвокраїнознавство та Іноземна філологія та лінгвокраїнознавство, виступили учні-старшокласники шкіл м. Хмельницького та Хмельницької області, а також студенти коледжу.

     Попри карантинні обмеження, кожен учасник конференції мав можливість представити свою роботу у дистанційному режимі в середовищі Googlemeet. Варто зазначити, що рівень доповідей щороку зростає та вселяє надію на розвиток молодіжної філологічної науки в регіоні.

     За результатами друкованих матеріалів та презентації наукової роботи, призові місця посіли:

Секція 1. Українська філологія та лінгвокраїнознавство:

І місце – Дарина Гладун

ІІ місце – Анна Козачук, Роман Угляр

ІІІ місце – Інна Боярина, Софія Карпова, Катерина Кулешова

 

Секція 2. Іноземна філологія та лінгвокраїнознавство:

І місце – Роксолана Пасічник

ІІ місце – Софія Глюзіцька, Єлизавета Кушнерик

ІІІ місце – Анастасія Трачук, Діана Рогачевська, Діана Яковенко

    Особливо варто відмітити роботу та виступ німецькою мовою Єлизавети Козачук.

    За результатами роботи конференції укладений та надрукований збірник тез доповідей учасників. Кожен молодий науковець та керівник наукової роботи отримає відповідний сертифікат.

    Бажаємо учасникам та науковим керівникам V регіональна науково-практична конференції «Філологічний дискурс: лінгвокраїнознавчий та професійний аспект» міцного здоров’я та нових наукових пошуків та злетів!

 

2

1