Практичне заняття від сомельє

     На запрошення  викладачів циклової комісії харчових технологій  шеф-сомельє  магазину «Wine time» Спасібожко  Володимир Михайлович  провів зі студентам технологічного відділення  практичне заняття про культуру пиття алкогольних напоїв.

     До особливостей роботи сомельє, як правило, входить укладання карти вин і підтримка, відповідно до неї, запасу вин в ресторані. У випадку якщо в закладі є винний льох, сомельє бере на себе турботу про нього. Він часто буває відповідальним по закупівлі вин або, як мінімум, бере участь в обговоренні партій, що замовляються.

    Та все ж основне питання, яким займається сомельє в ресторані, — це рекомендації з вибору напоїв і забезпечення їх грамотної подачі клієнтам.

    Володимир Михайлович  продемонстрував як правильно відкорковувати пляшку  з вином ножем сомельє, оцінювати якість, вдихати аромат, насолоджуватися  відтінками напою.

IMG7571