Практичне заняття від сомельє
На запрошення викладачів циклової комісії харчових технологій шеф-сомельє магазину «Wine time» Спасібожко Володимир Михайлович провів зі студентам технологічного відділення практичне заняття про культуру пиття алкогольних напоїв.
До особливостей роботи сомельє, як правило, входить укладання карти вин і підтримка, відповідно до неї, запасу вин в ресторані. У випадку якщо в закладі є винний льох, сомельє бере на себе турботу про нього. Він часто буває відповідальним по закупівлі вин або, як мінімум, бере участь в обговоренні партій, що замовляються.
Та все ж основне питання, яким займається сомельє в ресторані, — це рекомендації з вибору напоїв і забезпечення їх грамотної подачі клієнтам.
Володимир Михайлович продемонстрував як правильно відкорковувати пляшку з вином ножем сомельє, оцінювати якість, вдихати аромат, насолоджуватися відтінками напою.