«Страхування майна»

     На сучасному етапі розвитку економіки потенційна роль і необхідність всебічного розвитку майнового страхування є особливо важливим, оскільки для усунення наслідків реалізації прямих та опосередкованих збитків саме відшкодування останніх через систему страхування має позитивні макроекономічні наслідки. Адже кожен із нас зіштовхувався у житті із затопленням чужої квартири, пожежею у сусідів, крадіжками. Ми завжди радіємо, що це сталося не з нами.  Проте, повністю захистити своє майно від таких небезпек неможливо. А от зробити так, щоб такі неприємності не стали  великими життєвими негараздами можна страхуванням свого майна. 

     Які особливості майнового страхування, від чого можна захисти своє майно і які дії страхувальника при настанні страхової події – відповідь на усі ці та ніші питання мали змогу отримати студенти та викладачі коледжу на відкритому занятті з дисципліни «Страхові послуги» к.е.н., викладача вищої категорії, викладача-методиста Гребінської Світлани Іванівни.

     15 квітня 2019 року було проведено інтерактивну лекцію вдвох на тему «Страхування майна» у групі БО-34. Другим лектором була студентка даної групи Джуринська Яна, яка готуючись до заняття провела дослідницьку роботу по вивченню спектру послуг страхування майна вітчизняними страховими компаніями.

     Для опитування студентів на занятті було використано методику «INSERT», вирішено проблемну ситуацію, виробничу ситуацію, продемонстровано відеоматеріал за темою заняття.

     Позитивний результат застосування такої форми навчання надихає на подальші розробки проблеми інтеракції та інтерактивного навчання молоді.

IMG5952111