«Інфраструктурна підтримка інноваційного розвитку ринку праці»

      04.04.2019 року в ХТЕК КНТЕУ відбувся круглий стіл на тему: «Інфраструктурна підтримка інноваційного розвитку ринку праці». В засіданні круглого столу взяли участь: голова оргкомітету – зав. навч.-вироб. практики, магістр, викладач-методист – С. В. Гуменюк, співголова оргкомітету, к.е.н., викладач-методист – М. Я. Зуб, викладач-методист –  Г. А. Цісар та викладач першої категорії О.В. Кривончак.

     Учасники круглого столу обговорили сучасний стан ринку праці в Україні, вплив міграційних процесів на регіональну економіку, обґрунтували необхідність модернізації  інфраструктурної  підтримки інноваційного розвитку ринку праці в регіонах України крізь призму впровадження штучного інтелекту.

     У дискусії взяли участь викладачі циклової комісії фінансів, обліку і оподаткування ХТЕК КНТЕУ Фролова Н.Л., Гриценко О.М., Терехова Н.П., Соколова Л.С., Нестерук Г.В. та здобувачі вищої освіти. Так студентка групи КДР-13 Мазур Діана проінформувала про показники молодіжного безробіття в Україні, студентка групи ТКД-139 Чорнобрива Вікторія охарактеризувала вплив міграційних процесів на ринок праці в Україні; студенти групи ТКД-135 Гоменюк Наталія та Супрун Діана розкрила суть та значення фрілансу як одного з видів трудової активності людини в ХХІ столітті; студенти групи ТКД-135 – Підкалюк Денис та Редик Андрій проаналізували ринок фрілансу; студентка групи ФК-37 Городецька Ліна презентувала нові професії на ринку праці в Україні та світі до 2030 року; студентка групи ФК-37 – Чугаєнко Євгенія розкрила специфіку ефекту поширення цифрових технологій на розвиток інфраструктури регіонального ринку праці.

     Пропозиції, озвучені під час круглого столу, будуть передані Хмельницькому обласному центру зайнятості для розробки нової моделі інфраструктурного забезпечення інноваційного розвитку РРП.

 IMG5898