Віртуальне підприємство ресторанного господарства – бібліокафе

     7 лютого 2018 року в бібліотеці ім. Островського було створено віртуальне підприємство ресторанного господарства – бібліокафе, приурочене до Міжнародного дня бармена.

     Мета заходу – ознайомлення учнів шкіл м. Хмельницького з професією бармена.

     Дійство було організовано спільними зусиллями працівників бібліотеки і студентів ХТЕК КНТЕУ - членів клубів «Господарочка» (керівник гуртка Низенко Г.В.) та «Етикет гостинності» (керівник клубу Франків Н.І.).

     Захід був насичений різноманітними майстер-класами: сервірування святкового столу (офіціанти - Амбросійчук Михайло, Ручко Анатолій – студенти ХТЕК КНТЕУ групи ТХ-115), приготування як класичних так і ексклюзивних шоу-коктейлів. Бармен Євген охоче ділився не тільки секретами своєї професійної діяльності,  але й повідав історії курйозних випадків про те, як мало не спалив бар, про результати експериментів з приготуванням напоїв тощо.

     Учасники заходу були активно задіяні в усіх етапах діяльності бібліокафе та  особливий інтерес був викликаний завершальним процесом  - дегустацією коктейлів.

     Діяльність бібліокафе відтворено місцевою телекомпанією МТРК «Місто»   в відео сюжеті під назвою «Коктейль-бар в бібліотеці».

barvistavkavvllut7