"BESTCookFEST-2018"

     4-6 жовтня 2018 року  у м. Києві  пройшов  V Міжнародний конкурс ресторанних технологій "BESTCookFEST-2018".

     Захід організовано членами  громадської спілки "Український кулінарний союз"(Президент Мазаракі А.А.) та Егейською професійною асоціацією шеф-кухарів EPAD (Туреччина)  за безпосередньої участі колективу КНТЕУ.

     У змаганнях фестивалю взяли участь більше 200 учасників із 10 країн: Туреччина, Німеччина, Хорватія, Сербія, Болгарія, Монголія, Азербайджан, Китай, Білорусь та Україна. Конкурсанти змагалися у 22 номінаціях з кулінарного і кондитерського мистецтва, ресторанного сервісу.

    108 учасників змагань взяли участь у 9 номінаціях індивідуального практичного класу: "Вегетаріанська страва", "Страва з м’яса", "Страва з м’яса птиці", "Сучасна кухня", "Паста", "Страва з риби", "Страва автентичної кухні", "Ресторанний десерт" та "Карвінг". За кубки першості змагалися 23 команди професійних шеф-кухарів і юніорів.

     Учасників та гостей привітала міжнародна суддівська колегія у складі 40 шеф-кухарів, зокрема: Желко Невен Бремеч (Хорватія),Сефер Япіджі, Байрам Озрек, Тайфун Гюндуз (Туреччина), Йозеф Арбід (Ізраїль), Мімоза Балла (Албанія), Алан Пайєн (Маврикій),Гвідо Дебоно (Мальта), Даніела Пантіч Влахович (Сербія), П’єр Газань-Паронто (Франція), Батбаатар Рагча (Монголія), Девід Мішель Мізон (Великобританія), Саркіс Якубян (Арменія), Ашуров Ага Фрахад Огли (Азербайджан), Марія Шрамко (Ісландія), Кнуд Еріх Ларсен (Данія), Михаїл Здравков та Веселіна Славчева (Болгарія), Альберто Жерардо Хамфрі Гуереро (Мексика), Людмила Радченко, Леоніда Біленко, Ганна Гасанова, Галина Лосєва, Любов Чуницька, Галина Локай, Анна Якобець, Віктор Тимчишин, Михайло Кравченко, Ігор Місевич, Тетяна Забігайло (Україна).

     Під час урочистого відкриття V Міжнародного конкурсу ресторанних технологій "BESTCookFEST-2018" на площі Конгрес-центру КНТЕУ зібралася 901 особа, одягнена у спеціальний професійний одяг кухарів (кітель). За результатами підрахунку КНТЕУ та громадська спілка "Український кулінарний союз" (ГС УКС) увійшли до Національного реєстру рекордів України, що завірено відповідним сертифікатом.

DSCN17461

     У змаганнях з приготування борщу взяли участь 8 команд, зокрема: команда  Хмельницького торговельно-економічного коледжу КНТЕУ зайняла І місце.

     Команда Харківського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ (ІІ місце), команда Житомирського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ (ІІІ місце), команда Ужгородського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ (диплом "Кращий молодий шеф"), команда Вінницького торговельно-економічного коледжу КНТЕУ (диплом за перемогу в номінації "Відданість національним традиціям"), команда Київського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ (диплом за перемогу в номінації "Приз глядацьких симпатій"), команда  Чернівецького  торговельно-економічного інституту КНТЕУ (диплом за перемогу в номінації "Креативність і творчість"), команда ресторану "Агнешка", м. Житомир (диплом за перемогу в номінації "Краща презентація страви").

     Велику вдячність від імені керівництва КНТЕУ та ГС УКС висловлюємо директорам закладів команд-учасниць, зокрема: Губареву Григорію Леонідовичу, Трішкіній Ніні Іванівні, Радченко Людмилі Олексіївні, Павлюк Ларисі Іванівні, Балицькій Валентині Євгенівні, Олійнику Олегу Вікторовичу, Ореховській Тетяні Миколаївні, Сердюк Ользі Станіславівні.

  DSCN17851

Команда студентів ХТЕК КНТЕУ: Гуменюк Олександр,

Назаренко Андрій,  Гусак Яна, Суслова Руслана

 Та член міжнародної суддівської колегії Галина Локай

 DSCN18461

Команда викладачів  та студентів - учасників змагань «Борщ фест»

з відомим шеф-кухарем Ігорем Місевичем та з

 DSCN18361

Команда викладачів  та студентів - учасників змагань «Борщ фест»

 

Детальна інформація на офіційному сайті ХТЕК КНТЕУ