«Автотранспортне страхування»

     Страхування автотранспортних ризиків пов’язане з глибокими економічними і соціальними змінами, що відбуваються в суспільстві в зв’язку з масовою автомобілізацією, зростанням парку автомобілів і інтенсивності дорожнього руху, а також величезними матеріальними втратами в результаті дорожньо-транспортних пригод. Збільшуються міжміські автобусні перевезення, екскурсійні і туристичні автобусні рейси, росте міжнародний автотуризм. Все це буде сприяти зростанню числа ДТП, втрат при перевезенні вантажу, нещасних випадків з пасажирами і пішоходами на автомобільних дорогах і відповідно матеріальних і соціальних втрат суспільства, населення, комерційних і державних структур. Вирішення цих питань може призвести до конфліктів між страховиками та їх клієнтами.

     Як вирішувати спірні питання щодо виплати страхового відшкодування, його розміру, строків виплати без звернень до суду? Як взагалі запобігти цим непорозумінням? Як підвищити рівень страхової культури? Відповіді на ці та інші питання мали змогу отримати студенти групи БО-32. Оскільки 2 квітня 2018 року у цій групі відбулося відкрите заняття з дисципліни «Страхові послуги» на тему «Автотранспортне страхування», а саме лекція вдвох з провідним фахівцем страхової компанії «PZU Україна» Мопан Оксаною Стасівною.

     Застосування лекції удвох ефективно для формування теоретичного мислення, виховання переконань студентів, а також як і в проблемній лекції розвивається вміння вести діалог, і як вже зазначалося, студенти вчаться культурі ведення дискусії.

     Вивчення теми «Автотранспортне страхування» сприяє розвитку у студентів умінь оперативно аналізувати професійні ситуації, зосереджуватися на навчальних проблемах, відшукувати суперечності в змісті матеріалу, підтримувати постійний контакт з викладачами.

 IMG2840020418