Клуб «Господарочка»

Керівник клубу: Бойчук Олена Леонідівна

Клуб «Господарочка створений для студентів технологічного відділення, але  запрошує до участі в засіданнях усіх бажаючих. Засідання відкриті і передбачають дві частини: теоретичну і практичну.

Для проведення теоретичної частини учасники готують доповіді, повідомлення, візуальний супровід. Практична частина передбачає приготування страв, виробів у кухні-лабораторії із заздалегідь придбаних продуктів. В клубі заохочується художня самодіяльність – це виконання народних українських пісень і танців.

Метою діяльності є розширення кола професійних інтересів студентів які навчаються  за  спеціальності «Виробництво харчової продукції». Відповідно до мети діяльності ставляться наступні

Задачі клубу «Господарочка»:

- поглиблювати знання і відроджувати  та  здійснювати пошук стародавніх страв нашого регіону;

- формувати внутрішню професійну мотивацію до постійного оволодіння новими знаннями і навиками за обраною спеціальністю;

- розвивати загальнолюдські, гуманістичні риси характеру: чесність, правдивість, гостинність, ввічливість, старанність, без яких неможливо працювати в індустрії гостинності;

- розвивати творчий підхід до створення тематичних столів, приготування і оформлення страв;

- розширити коло знань з питань історії культури гостинності українського народу.

- прищепити шанобливе ставлення до культури, звичаїв, традицій рідного краю.

    Виконуючи волю нашого українського Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка у 2020-2021 навчальному році  члени гуртка «Господарочка» визначили такий напрямок діяльності: «Чужому научайтесь, а свого не цурайтесь…» В основному  на засіданнях будуть розглядатися історичні аспекти європейських кухонь і практичне приготування типових страв.

План роботи клубу «Господарочка»

1. Затвердження членів гуртка «Господарочка»

2. Складання та затвердження плану роботи гуртка на 2020-2021 навчальний рік

3.Засіданння круглого столу до дня працівників харчової промисловості

4.Прийняти участь у ярмарці розпродажі

5. Прийняти участь у декаді циклової комісії харчових технологій та готельно- ресторанного бізнесу

6. Прийняти участь у студентській науково-дослідницькій конференції

7. Прийняти участь в олімпіадах з профілюючих дисциплін

8. Виставка композицій з овочів та фруктів з використанням методу карвінг

9. Прийняти участь у майстер - класі від рестораторів міста Хмельницького

10. Круглий стіл на тему : «Молекулярна кухня»

11. Круглий стіл на тему : «Сучасне оздоблення кондитерських виробів»

12. Круглий стіл на тему: «Сучасне обладнання у закладах ресторанного господарства»